Le Blanc Academy

Wij ontwikkelden een compleet nieuwe website en cursusplatform voor Le Blanc Academy.

De bestaande website van Le Blanc Advies bleek lastig te onderhouden. Vooral het technisch bijhouden van de back-end was erg intensief. Ook was er een wildgroei aan informatie en pagina’s, die daardoor ook niet allemaal meer even actueel waren. Nu het bedrijf haar huisstijl wilde vernieuwen, was dat de perfecte gelegenheid om ook meteen een nieuwe website te realiseren. Zo zou de online presentatie van het bedrijf helemaal worden opgefrist.

Over Le Blanc Academy

Meesteropleider in Analyse en Architectuur

Le Blanc Advies is meesteropleider in Analyse en Architectuur van Business en Informatie. Ze is gespecialiseerd in het opleiden van business analisten en professionals die veel te maken hebben met business analyse. De opleider helpt haar cursisten zichzelf te ontwikkelen voor de korte, maar ook de lange termijn. Dat doet ze met gecertificeerde docenten die hun sporen hebben verdiend op de werkvloer en die dus exact weten hoe de praktijk eruit ziet.

Het proces

De nieuwe, frisse huisstijl als basis voor uitstraling

Bij aanvang hebben we éérst de behoeften van de doelgroep inzichtelijk gemaakt met een gebruikersonderzoek. Op basis van de behoeften van de doelgroep hebben we de informatie-architectuur uitgewerkt. Vervolgens hebben we de nieuwe website ontworpen volgens de nieuwe huisstijl en hebben we ook de technische realisatie uitgevoerd. Hierbij hebben we gezorgd voor een koppeling met cursus software systeem Coachview. Tijdens en na het bouwen hebben we de indexering en ranking van zoekmachines behouden. Zo kan de klant doorbouwen op de basis die er al lag.

De inrichting van Wordpress past precies bij onze wensen en werkelijk een feest om mee te werken.

Arjaan Peree - Manager Academy
De oplossing

Specifieke behoeften van de doelgroep echt begrijpen

De beste manier om een website af te stemmen op haar gebruikers, is die gebruikers te betrekken bij het ontwikkelen ervan. Daarom zijn we begonnen met gebruikersinterviews en een usability onderzoek. Zo kregen we de behoeften van de doelgroep inzichtelijk. Met verschillende prototypes konden we usability onderzoek doen, om zo te kijken welke opzet het beste zou werken voor de gebruikers. Dit is wat de gebruikers terug wilden zien op de website:

  • Inhoudelijke informatie over de verschillende cursussen
  • Praktische informatie en details over de cursussen en organisatie
  • De mogelijkheid voor persoonlijk contact bij het maken van een goede keuze
  • Inzicht in het verloop van de cursus
Het resultaat

Een naadloze koppeling met de API van Coachview

De nieuwe website van Le Blanc Advies is volledig vormgegeven in haar nieuwe huisstijl. Fris en herkenbaar. De website is geoptimaliseerd voor mobiele bezoekers en eenvoudig scanbaar door een compacte weergave. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid ten goede. Door de naadloze koppeling met de API van Coachview hebben cursisten alle informatie die ze nodig hebben en kunnen ze zichzelf eenvoudig inschrijven. De back-end van de website is zo ingericht dat Le Blanc Advies de cursussen en cursisten eenvoudig kan beheren. Zo is de website een belangrijk verlengstuk van de bedrijfsvoering.

We zijn ontzettend blij met het resultaat en we krijgen vanuit verschillende hoeken hele positieve reacties!

Remco ter Avest - Directeur Le Blanc Advies

Wij horen graag over jouw project?

Liever mailen? Stuur dan een mail naar info@studiotempel.nl

Le Blanc Academy

Axplain Recruitment